Zöld utat kapnak a klímabarát befektetések a K&H-nál

A klímaváltozás ellen, a tisztább levegőért, a megújuló energiákért szállhatnak harcba a befektetéseik segítségével a megtakarítók. A K&H Alapkezelőnél elindultak a fenntartható fejlődés befektetési (FFB) alapok.

A megtakarítások is beszállnak a klímaváltozás elleni harcba. Bár korábban is voltak a piacon „zöld” megtakarítások, a befektetők számára egyre fontosabb a fenntartható fejlődés. Ezért a K&H Alapkezelő új, többek között a klímavédelmet kiemelten kezelő megtakarítási formát indít fenntartható fejlődés befektetési (FFB) alapok néven. Az alapok befektetési portfoliója figyelembe veszi a környezeti és társadalmi tényezőket a pénzügyiek mellett, a várható hozamok pedig versenyképesek a „klasszikus” befektetésekkel is. Az FFB-alapok segítségével a megtakarítók tehát úgy növelhetik a vagyonukat, hogy közben a környezetre és az élhetőbb társadalom szempontjaira is figyelnek.

(depositphotos.com)

(depositphotos.com)

A befektetési politika szigorú: csak olyan cégek kerülhetnek a portfolióba, amelyek tevékenysége nem akadályozza, sőt kifejezetten támogatja a fenntartható fejlődést, hozzájárul a klímaváltozás elleni küzdelemhez és társadalmilag sem aggályos.

A K&H FFB alapjánál a vállalatok minősítése három pillér, a környezeti, a társadalmi és a vállalatirányítási kritériumok alapján történik. Pillérenként 50 (összesen 150) szempontot vizsgál a K&H, többek között az adott cég hulladékpolitikáját, vízfelhasználását, foglalkoztatási feltételeit, a munkaerő sokszínűségét, az igazgatók függetlenségét, a fizetések és adózás átláthatóságát. A szempontok alapján az adott szektor legjobban teljesítő cégeit választják ki.

Hozzászólások lezárva.