Vörös riasztást adott ki iPhone-osoknak a Pentagon – Computerworld Online

A minisztérium e-mailben óvja alkalmazottait az iOS 13 telepítésétől.

Az Apple hivatalosan is kiadta az iOS 13-at a támogatott iPhone modellekhez, de az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma nem tanácsolja a frissítést, értesült az Inc.com.

A minisztérium e-mailban figyelmeztette alkalmazottait, hogy az új operációs rendszer olyan hibákat tartalmaz, amelyek miatt jobb elkerülni a telepítését. Az installálás helyett azt javasolják, hogy mindenki várja meg az iOS 13.1-et, amelynek megjelenését szeptember 24-re tették át, feltehetőleg azért, mert az Apple maga is tudja, hogy a lehető leghamarabb ki kell javítania az eredeti OS-ben megbúvó súlyos hibát.


Hirdetés

A levél nem fejti ki, hogy a Pentagon szerint miért olyan veszélyes az eszközök frissítése, de nemrégiben egy biztonsági kutató olyan problémát hozott nyilvánosságra, amelyet kihasználva illetéktelen személyek az eszköz feloldása nélkül hozzáférhetnek az iPhone-on található kapcsolati adatokhoz.


Hirdetés

Az iOS 13.1 a remélhető  hibajavításon kívül még több hasznos szolgáltatást ígér, és a rendszer működését javító fejlesztések is várhatók benne.


Hirdetés

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.