Vitézy Dávid: Kiválóan működött a Puskás Aréna parkolók nélkül

A BKK volt vezérigazgatója a Facebookon emlékezett meg arról, hogy igaza volt.

Vitézy Dávid a VEKE alapítója, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum megbízott igazgatója néhány napja a Facebookon reagált arra a hírre, hogy csak 500 parkolóhely épült a most elkészült Puskás Ferenc Stadionhoz. Azt írta, helyes és példaértékű, hogy ilyen kevés parkoló készült, mert így a szurkolók nem tudnak autóval menni a stadionba.

A péntek esti meccs után pedig szintén a Facebookon vonta le a következtetést, hogy igaza volt:

No, akkor most már tudjuk is: kiválóan működött a Puskás Aréna parkolók nélkül. A megnyitó estéjén 68 ezer ember jutott oda, majd jutott haza úgy, hogy nem épült több ezer parkoló. Ahogy a két nappal ezelőtti posztomban jósoltam, a tömegközlekedés helytállt, az M2-es és M4-es metró, a sűrített 1-es villamos és a buszjártok elvitték a tömeget – a meccs lefújása után 45 perccel (kb. 21:45-kor) az állomásokon a tömeg megszűnt, a tömegközlekedés mindenkit elvitt. Köszönet a szurkolóknak és a BKK-nak!

Vitézy szerint egy 68 ezer férőhelyes intézményt lehetetlen közúton kiszolgálni, egész Budapest bedugulna, ha tízezrek indulnának útnak autóval a Kerepesi és a Thököly úton egyszerre a stadionhoz.

Hozzászólások lezárva.