Visszafizette kötvényét a MOL és egy rulírozó hitelt is felvett

Az első közlemény arról szólt, hogy lejárt a MOL 500 millió dollár értékű kötvénye. A közlemény szerint a cég arról tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2012. szeptember 24-én a MOL Group Finance S.A., mint kibocsátó és a MOL, mint garantőr által kibocsátott 500 millió USD összértékű, 7 éves lejáratú, fix kamatozású kötvények (kupon: 6,250%, ISIN: XS0834435702) visszafizetésre kerültek és az utolsó kamatfizetés a lejárat napján megtörtént.

A második közlemény arról szólt, hogy 570 millió EUR összegű rulírozó hitelszerződést kötött a MOL. Ebben a közleményben arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket a cég, hogy a MOL Group Finance S.A. Bertrange, Zürich Branch („FinCo”) mint hitelfelvevő, a MOL garanciavállalása mellett, 2019. szeptember 26-án 570 millió EUR összegű rulírozó hitelszerződést („Szerződés”) kötött 14 bankcsoporttal. A szerződéskötéssel egyidejűleg a 2014. október 30-án megkötött 1,55 milliárd USD összegű rulírozó hitelszerződés alapján fennálló 620 millió USD hitelkeretösszeg megszüntetésre kerül.

A tranzakciót a BNP Paribas és az UniCredit Bank Hungary Zrt. koordinálta, az ügynöki szerepet az Erste Group Bank AG látja el. A MOL kimagaslóan versenyképes feltételekkel kötötte meg a Szerződést, melynek kiinduló kamatfelára 70 bázispont. A Szerződés formáját tekintve klubhitel, finanszírozóként a MOL-csoport partnerbankjai szerepelnek. A hitelszerződés 5 éves futamidejű, további 1+1 évvel meghosszabbítható, egyaránt lehívható EUR-ban és USD-ben is. Az új hitelkeret tovább javítja a MOL-csoport pénzügyi profilját, mivel hozzájárul a hitelek lejárati profiljának optimalizálásához – zárul a közlemény.

A MOL részvénye ma a Budapesti Értéktőzsdén 1%-os mínuszban, 2922 forinton zárt.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.