Visszaesett a személyautók gyártása Csehországban

A legnagyobb csehországi autógyár, a német Volkswagen konszernhez tartozó Škoda Auto 749.579 kocsit állított elő, 17,4 százalékkal kevesebbet, mint 2019-ben. A Škoda a tavalyi év pozitívumai közé sorolja, hogy sikerült növelnie részesedését az Európai Unió országainak piacain, és jobban ment a márkának Oroszországban és Törökországban is.

A dél-koreai Hyundai termelése 22,9 százalékkal esett vissza. Az észak-morvaországi Nosovicében székelő gyár tavaly 238.750 autót gyártott.

A Kolínban székelő, kiskocsikat gyártó japán-francia TPCA termelése tavaly 21,7 százalékkal 164.572 darabra esett vissza. A pandémián kívül a termeléscsökkenés másik oka, hogy bővítették a gyár kapacitásait.

„Minden probléma ellenére megállapítható, hogy a csehországi autógyárak helytálltak a tavalyi rendkívül nehéz évben is. Az autógyártás a cseh ipar egyik húzóágazata volt tavaly is” – jelentette ki Bohdan Wojnar, az autóipari szövetség elnöke.

A csehországi személygépkocsi termelésből 97.298 darabot a cseh piacon értékesítettek. A Csehországban eladott új autók mintegy felét a három gyár adta. A kivitel tavaly 19,9 százalékkal csökkent.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.