Vezettük: Nissan Juke 2019 – Vezess.hu

Mindenféle asszisztens lakik a Nissan Juke-ban, akikkel szemben én hamar elvesztettem a türelmemet. Elméletben a zavartalan utazáshoz, csak meg kellene nyomni a klassz, háromküllős kormányon a ProPilot kéklő gombját. De a sávtartó magától tényleg csak ide-oda kóricál a vonalak között, szóval nem igazán éreztem, hogy ennek jó vége lesz.

Mivel Barcelonában voltunk, ezért szinte kötelességünknek éreztük, hogy a Nissan által összeállított útvonalat dobva megtekintsük a Sagrada Famíliát. Tudják, ez az a soha el nem készülő, neogótikus és modern stílusú templom, amit 1882-ben kezdtek el és Gaudí utolsó 15 évét kitöltötte. Tehát be kellett mennünk a város sűrűjébe, ahol kiderült, mennyire félős a vészfékasszisztens. Pár idegesítő riasztás és egy teljesen indokolatlan fékezés után gyorsan megkerestük a kikapcsolás módját.

Az udvari bolond továbbtanul 6

Vezetésben nem nyújt kiemelkedőt, a Juke a formáról szól

Az udvari bolond továbbtanul 7

Stabilan fut, jön, megy, kanyarodik, csak az asszisztensei félnek tőle

Amikor autónak kell lennie – tehát elvinni egy embert meg a laptopját innen oda – akkor harmonikusan működik a Juke. A háromhengeres motor egész kulturáltan jár, az orgánumára sem lehet panasz abban a tartományban, ahol javarészt működik. Túltöltéssel 200 Nm nyomatéka van, tehát van, ami elindítsa az 1,2 tonnás Juke-ot. A hatsebességes kézi váltó nem egy örömforrás, szóval maradnék a hétsebességes DCT-nél, ami még mindig nem a duplakuplungos műfaj legjobbja. Viszont arra jó, hogy a váltással ne kelljen foglalkozni.

19 colos felnik voltak a magasan felszerelt Nissan Juke tesztautókon, és ezt érezni is lehetett rajta. Cserébe a tengerparton vezető kanyargós szakaszon meglepően jól viselkedett a Juke. Könnyed a kormányzás, remek az úttartás, de semmi különös. Van a normálhoz képest sportosabb meg ványadtabb opció is a D-Mode kapcsolón, a különbség alig észrevehető.

Az udvari bolond továbbtanul 8

19 colos felnik mögött apró féktárcsák

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.