Versenyt generált a tanácsadói piacon az Andersen visszatérése

Trend FM, 2021. január 26., 15:11

2020 végére jelentősen növelte részesedését az adó- és jogi tanácsadási szolgáltatások piacán az Andersen Magyarország. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda üzleti térnyerését a járványhelyzet okozta gazdasági visszaesés sem akadályozta. Az Andersen a BIG4 tagjai után jelenleg a magyar piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít.

A patinás brand az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda együttműködése révén – 18 év szünet után – 2020 júliusában tért vissza hazánkba. Megállapodásuk értelmében a két cég az Andersen Global nemzetközi tanácsadói cégcsoport tagjaként tavaly nyár óta közösen folytatja tevékenységét.

Az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója, Radnai Károly szerint az elmúlt félév üzleti eredményei egyértelműen igazolják a brand visszatérésével kapcsolatos előzetes várakozásokat. „Nemzetközi szinten és itthon is régóta komoly igény mutatkozott egy ötödik nagy szereplő iránt a piacon. A visszajelzések alapján az ügyfelek örömmel fogadták egy olyan tanácsadó cég felbukkanását, aki nemzetközi hátterével, szakértelmével és szolgáltatásaival felveheti a versenyt a BIG4 tagjaival. Ez ügyfélkörünk bővülésében, nagyobb volumenű megbízásokban és a fontosabb gazdálkodási mutatóink jelentős javulásában is tetten érhető” – értékelt Radnai Károly.

Az Andersen Magyarország olyan időszakban állt növekvő pályára, amikor ez a versenytársak többségének nem sikerült. Ennek egyik fő oka, hogy a cég azokon a területeken és gazdasági szektorokban is erősíteni tudott, ahol eddig a nemzetközi hálózat hiánya miatt kevésbé volt versenyképes. Erre példa, hogy az Andersen támogatásával valósulhatott meg 2020 egyik legnagyobb hazai befektetési ügylete, amelynek során az Indotek Group megvásárolta a Waberer’s International Nyrt. részvényeinek közel harmadát. A cég emellett több magyarországi bázisú multinacionális vállaltnak is kiemelt partere lett.

Az Andersen Magyarország 2020 végén közel 100 munkatárssal, ezen belül mintegy 90 adó- és jogi szakértővel rendelkezett, ezzel pedig egyértelműen felzárkózott a legnagyobbak mellé. Kelemen László, az Andersen Legal magyarországi irodavezető ügyvédje a további növekedés egyik kulcsát az adó és a jogi szolgáltatások összefonódásában látja. „A két szakma sok tekintetben hasonlít egymásra: mindkettő a bizalomra és a jogszabályok alapos ismeretére épül, emiatt kezdtek el egyre inkább összefonódni az évek során. Ezzel a BIG4 tagjai is tisztában vannak. Az előnyünk hozzájuk képest az, hogy ezeket az integrált szolgáltatásokat mi sokkal rugalmasabban tudjuk nyújtani, mert nem végzünk könyvvizsgálatot, így nem kell tekintettel lennünk az ezzel kapcsolatos szigorú összeférhetetlenségi szabályokra” – vélekedik a szakember.

Hozzászólások lezárva.