Vegyesen zártak az amerikai indexek

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,4 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékot esett. Ezzel mind a Dow, mind pedig az S&P 500 új történelmi csúcsra került.

A befektetők ma többek között a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a General Motors árfolyama több mint 3 százalékot esett, miután a cég árbevétel és profitsoron is könnyedén verte az elemzői várakozásokat, azonban a menedzsment figyelmeztetett, hogy 2 milliárd dollárral csökkenhet idén az eredmény a globális chiphiány miatt.

A Coca-Cola árfolyama emelkedik azt követően, hogy bár a cég 8,6 milliárd dolláros bevétele mérsékelten alulmúlta az elemzők 8,63 milliárd dolláros várakozását, az EPS azonban a várt 42 cent helyett 47 centen alakult.

Nagyot ralizik ma  a Twitter is, miután a cég legfrissebb számai felülmúlták az elemzői várakozásokat, bevétel soron a várt 1,19 milliárd helyett 1,29 milliárd dolláron alakult az árbevétel, míg az egy részvényre jutó eredmény 38 cent volt, szemben a 31 centes elemzői várakozással.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.