Végső búcsút vettek Kriza Ákostól

Örök nyugalomra helyezték szombaton Kriza Ákost, Miskolc korábbi polgármesterét a miskolci Hunyadi utcai evangélikus templomban.

Kriza Ákos hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után, január 18-án, 56 éves korában hunyt el.

A gyászszertartáson Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.

Kriza Ákos visszaadta Miskolc jövőjét

– fogalmazott.

A kormányfő beszédében kiemelte: Magyarország miniszterelnökeként, a kormány nevében még egyszer elmondja, mennyire hálásak mindenért, amit Kriza Ákos „értünk és a városért, Miskolcért” tett.

2010-ben egy egész város gondját-baját vette magára

– tette hozzá.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt mondta, Kriza Ákos látta, mekkora a feladat, és azt is látta, hogy ami máshol működhet, az itt kevés lesz. Itt a bizalmat csak kemény munkával lehet kiérdemelni, itt olyan ember kell, aki a városnak nemcsak jó gazdája, de menedzsere, orvosa és kezelője is lesz, és ő éppen ilyen volt kilenc éven keresztül – közölte a kormányfő.

Beszédében kiemelte: nehéz egyszerre búcsúzni a polgármestertől, a bajtárstól és a jóbaráttól.

Orbán Viktor szerint a politika világában nincs ennél nagyobb siker. Ma Miskolcnak ismét van jövője, és Kriza Ákos munkája nélkül ez nem így lenne – mutatott rá.

Kilenc évig vezette a várost

A miskolci polgármesteri hivatal közleménye szerint Kriza Ákos Nagyváradon született 1965-ben, felsőfokú tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végezte. Miskolcon 1990-ben telepedett le, általános orvosi diplomája megszerzése után. A Diósgyőri Kórházban dolgozott klinikai orvosként, majd családorvosként folytatta munkáját. 1999-től a Vasútegészségügyi Kht. Miskolci Egészségügyi Központ orvos-igazgatója volt 2010-es polgármesterré választásáig. Miskolc városát 2019-ig vezette, amikor egészségi állapota miatt visszavonult a politikától.

Hozzászólások lezárva.