Varró Zoltán is finalista a világhírű vendéglátóipari dizájnversenyen

23 kategóriában hirdettek ki győztest a november 11-én tartott Gold Key Awards Gálán, mely a világ egyik legrangosabb vendéglátóipari dizájnversenye, a műfaj Oscar-díjaként szokás emlegetni. Varró Zoltán, a magyarországi hotel- és étteremdizájn legelismertebb arca ismét a finalisták közé került.

Varró Zoltán és csapata, a Varró Design idén már harmadszorra kerültek be a neves versenyre. Két kategóriában, a Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban voltak jelöltek.

A lobbi- díjat a Waldorf Astoria nyerte meg, míg Varróék finalisták lettek, ez azt jelenti, hogy Európa legszebb luxus lobbija a Mystery hotelé, mert ők voltak az egyetlen döntős európai iroda.

A díjért a kínai W Xi’an, a Waldorf Astoria Bangkok és a W Atlanta Midtown szállodákkal szállt ringbe. A Terézvárosban található épület kialakításában keverednek a barokk, a reneszánsz és a klasszikus stílusjegyek is.

Mystery Hotel lobbi // fotó: Varro Design

A finalistákat kilenc, a vendéglátás tervezési, üzemeltetési, fejlesztési és befektetési ágazatokban mozgó szakmai zsűri választotta ki – írta az amerikai Forbes.

Mindenki, aki járt már Budapesten, találkozott már Varró Zoltánnal – legfeljebb nem tud róla. Az ő nevéhez köthető a Gerbeaud-birodalom (a Gerbeaud, az Émile és az Onyx) belső tereinek megtervezése, vagy például az Aria Hotel skybarja. Munkái teátrálisak, de ez szerinte nem jelent puccosságot – írtuk korábban Varró Zoltánról a 2018-as nyári Forbes Urban különszámunkban. Zoltánt az akkori Forbes Kilövésre is meghívtuk.

A kiemelt képen Varró Zoltán // fotó: The Orbital Strangers

Hozzászólások lezárva.