Varga Judit azt ígéri, visszafizeti a csokot, ha nem költöznek falura

Az igazságügyi minisztérium szerint közbejött a budapesti munka, ezért nem tudnak Balatonhenyén élni.

Varga Judit igazságügyi miniszter falusi csok-támogatás igénybevételével épített újjá egy régi balatoni házat – írja a Telex. A cikk szerint a balatonhenyei ház szerepel Varga Judit 2020. januári vagyonnyilatkozatában. A 2144 négyzetméteres telket 2013-ban vették férjével, Magyar Péterrel fele-fele arányban.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint csok-támogatást nyaralóra nem lehet igénybe venni, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha abban legalább 10 évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család. A vagyonnyilatkozat szerint egyébként Vargáék balatonhenyei háza nem is nyaraló, hanem családi ház.

A minisztérium szerdán azt közölte az RTL-lel: a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt az alig 150 lelkes Balatonhenyére költöznek, és ott akarnak élni. Csakhogy mindketten munkát kaptak Budapesten (Varga férje az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója jelenleg), ezért a csokot folyósító banktól kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Ezt egyébként a jogszabályok lehetővé teszik.

Az RTL Híradó kérdésére ma azt közölte a miniszter: ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást.

Varga Judit háza egy másik ingatlan kapcsán került a figyelem középpontjába: A Blikk számolt be róla, hogy Budapest Kútvölgy városrészében vett 200 millió forintért ingatlanokat a férjével közösen.

Hozzászólások lezárva.