Valósággal szabadultak a befektetők az elektromosautó-gyártók részvényeitől – Portfolio

Az alábbi grafikonon láthatóak a tegnapi teljesítmények, a legrosszabb napot végül a Nio zárta, a Tesla részvénye a versenytársakhoz képest mérsékeltebb eséssel zárta a napot.

A Nio esetében annak volt köszönhető a gyengébb szereplés, hogy a vállalat gyorsjelentése rosszabb lett az elemzők által vártnál. Az árbevétel nagyjából megfelelt a korábban becsült adatoknak és 1,02 milliárd dollár lett a várt 1,01 milliárd dollár helyett,

AZ EGY RÉSZVÉNYRE JUTÓ VESZTESÉG AZONBAN DUPLÁJA LETT AZ ELEMZŐK ÁLTAL BECSÜLT 0,07 DOLLÁRNAK, VAGYIS 0,14 DOLLÁR LETT.

Ennek ellenére a tavalyi negyedik negyedévben rekordmennyiségű volt az eladások száma, összesen 17 353 jármű. Egyelőre 2021-ben januárban 7 225 darab, míg februárban 5 578 elektromos autót értékesített a cég, ami év/év alapon jelentős növekedést jelent.

Ahogy azt tegnap is megírtuk, a Nio azt várja, hogy az első negyedévben 20 000 – 20 500 közötti járművet fog leszállítani majd. A tegnapi komoly, 13 százalékos eséssel együtt 11,2 százalékos mínuszban van a részvény árfolyama idén. 

Ahogy arról már korábban is megemlékeztünk, számos okot találunk az elektromosautó-gyártók árfolyamának gyenge teljesítménye mögött, többek között a növekedési részvények felől a „value” részvények, vagyis értékalapú befektetések felé elindult rotáció, de a hozamemelkedés és az inflációs félelmek sem tettek jót a szektornak, illetve aTesla béta” nevű jelenség is megfigyelhető, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy amikor a Tesla esik, az jellemzően magával rántja az egész szektort is, részben azért, mert sokan a Teslát használják benchmarknak a feltörekvő EV-gyártók árazásához. Mindezek mellett a rendkívül magas árazás is közrejátszik, a tavalyi évnek ugyanis az elektromosautó-gyártók voltak a sztárbefektetései – mi sem példázza ezt jobban, mint hogy csak tavaly

több, mint 1200 százalékot szárnyalt a NIO részvényének jegyzése.

A többi elektromosautó-gyártó részvényét sem kímélték tegnap a befektetők, kimondottan rosszul teljesített az XPeng és a Li Auto is. Itt szintén a leszállítások száma okozhatott kisebb csalódást:

AZ XPENG FEBRUÁRBAN 2223 DARAB, MÍG A LI AUTO 2300 DARAB ELEKTROMOS AUTÓT ÉRTÉKESÍTETT. EZ ÉV/ÉV ALAPON AZONBAN ÍGY IS JELENTŐS EMELKEDÉST MUTAT.

Az XPeng papírja végül 11,3 százalékkal került lejjebb, ezzel együtt idén 26,5 százalékos a mínusz,

míg a Li Auto jegyzése 8,2 százalékot esett, ezzel együtt idén 17,7 százalékos mínuszban áll a részvény.

A gyártók elsősorban a kínai újév miatti ünnepnapokat okolják az alacsonyabb számokért, illetve a koronavírus-járvány ismételt megjelenését egyes régiókban. Technikai szempontból azonban még egyetlen fontosabb támasz sem esett el.

Címlapkép: Scott Eells/Bloomberg via Getty Images

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.