Vállalkoznának a magyarok, de van, amitől tartanak

A magyarok fele szívesen indítana vállalkozást, leginkább azért, mert a saját magunk urai lehetünk és azzal foglalkozhatunk, ami igazán a szenvedélyünk. A megkérdezettek háromnegyede a közösségi média hálóját is használná, ha saját vállalkozásba kezdene, ám közel 40 százalékuk véli úgy, hogy nincs elég ismerőse ehhez – derül ki az „Amway Globális Vállalkozói Jelentés 2020” című kutatásból.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

E-kereskedelem, közvetlen értékesítés, kiskereskedelem, franchising, influencerkedés vagy közösségi értékesítés – a saját vállalkozásnak számos formája lehet, de vajon melyik a legnépszerűbb? Miért jó, ha saját lábra állunk és hogyan hat a közösségi média a vállalkozások sikerére? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az Amway Global Entrepreneurship Report (AGER) legújabb felmérése. A nemzetközi kutatás célja, hogy nyomonkövesse a vállalkozói környezet, kultúra és hajlandóság változásait és trendjeit a részt vevő országokban, így Magyarországon is.

Fotó: Pexels.com / Sora Shimazaki

Fotó: Pexels.com / Sora Shimazaki

Ha vállalkozás, akkor e-kereskedelem

A magyarok fele (49 százalék) szívesen indítana vállalkozást és ugyanennyien (51 százalék) gondolják úgy, hogy képesek is lennének rá. Magyarországon és világszerte is legtöbben az e-kereskedelem iránt érdeklődnek (57 százalék és 56 százalék), itthon közel ennyien (55 százalék) tartják vonzó lehetőségnek a közösségi értékesítést is. A tradícionális üzleti forma is népszerű a magyarok körében (51 százalék), a megkérdezettek 40 százaléka pedig a közvetlen értékesítést is kipróbálná. A felmérésből az is kiderül, hogy Magyarországon a 35 év alattiak és a magasabb jövedelemmel rendelkezők a leginkább nyitottak arra, hogy önálló vállalkozásba kezdjenek.

Közösségi média: így lesznek az ismerősökből ügyfelek

A közösségi média érezhetően egyre nagyobb hatást gyakorol életünk minden területére. Míg kezdetben a személyes kapcsolatok építéséről szólt, ma már ennél sokkal több: sok más mellett fogyasztói döntéseinket is egyre inkább befolyásolja. A legfrissebb AGER felmérés választ keresett arra is, hogyan vélekedünk a közösségi média szerepéről. Az adatokból kiderült, mi, magyarok a személyes közösségi hálónkat is bevetnénk, ha leendő vállalkozásunkról van szó. Magyarországon a megkérdezettek közel háromnegyede (68 százalék) használná ismerősi körét, ha saját cége lenne, megelőzve ezzel a nemzetközi átlagot (61 százalék).

Hozzászólások lezárva.