Vakcina: Az AstraZeneca felgyorsítja a vakcinák gyártását és többet szállít Európába – Portfolio

Annak érdekében, hogy segítse Európa járványvédelmi igényeinek mielőbbi kielégítését az AstraZeneca és a német IDT Biologika oltóanyaggyártó vállalat vizsgálja annak lehetőségét, hogy

közösen felgyorsítsák az AstraZeneca koronavírus vakcina 2021 második negyedévében történő előállítását.

Az AstraZeneca és az IDT Biologika célja az európai oltóanyag-gyártási kapacitás javítása, egy közös beruházással, amely a jövőre nézve további jelentős gyógyszerhatóanyag előállítását teszi lehetővé. A vállalatok az IDT Biologika németországi Dessauban működő gyártóhelyének kapacitásbővítését tervezik, öt db kétezer literes bioreaktor felépítésével, amelyek havonta több tízmillió adag AstraZeneca vakcina előállítását teszik majd lehetővé. A megállapodás részleteinek véglegesítése folyamatban van, az új eszközök várhatóan 2022 végére üzemelhetnek majd teljes kapacitással – áll a közleményben.

A beruházás lehetővé teszi más, hasonló eljárással készülő vakcinák gyártását is, ami jelentősen kibővíti Európa oltóanyag-gyártási kapacitását. Az IDT Biologika így a kontinensen a legnagyobb vektorvakcina típusú oltóanyag-gyártási volumennel rendelkezik majd, fontos szerepet betöltve ezáltal Európa jövőbeli ellátásának biztosításában.

Jürgen Betzing, az IDT Biologika elnök vezérigazgatója elmondta: “Büszkék vagyunk arra, hogy az AstraZeneca minket választott stratégiai partnerként az oltóanyagok gyártásában. A megállapodás szakértelmünk elismerését jelenti az igényes vektoralapú vakcinák gyártásában és méltányolja azt a képességünket, hogy az alapanyag létrehozásától kezdve a termék kiszerelésén keresztül annak csomagolásáig mindent helyben, egy kézből tudunk végrehajtani. Szeretnék köszönetet mondani a német Egészségügyi Minisztériumnak az együttműködés megvalósításához nyújtott támogatásért, amely nagyszerű napot jelent Németország és Európa számára. “

Pascal Soriot, az AstraZeneca elnök vezérigazgatója elmondta: „Ez a megállapodás nagyban segíti Európát egy független oltóanyag-gyártási képesség kiépítésében, és hogy stratégiai ellátási kapacitást teremtsen a jövő számára. Örülünk, hogy partnerünkkel, az IDT Biologikával közösen fektethetünk be Európa-szerte polgárok millióinak jövőbeli egészségébe, biztonságába és jólétébe. Szeretnék köszönetet mondani a német szövetségi kormánynak és az Európai Bizottságnak az erőfeszítéseinkhez nyújtott támogatásukért.”

Címlapkép: Getty Images

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.