Üzenet a vendéglátósoknak – erről volt szó az operatív törzs mai tájékoztatóján

Több téma is előkerült az operatív törzs mai tájékoztatóján

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Türelmet és együttműködést kérnek a vendéglátóhelyektől

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta: hétvégén 2 vendéglátóhelyet zártak be ideiglenesen, eddig összesen 119 esetben döntöttek a járvány alatt. (Pénteken délután nagy nyilvánosságot kapott a budapesti Központ nevű vendéglátóhely esete – a hely ugyan a kiírás szerint elvitelre kínálta a szeszes italt, a rendőrség szerint azonban a több mint 100 fős tömeget vonzó nyitással megszegték a kormányrendelet intézkedéseit, így 60 napra bezárták a Központot és 500 ezres bírságot is kiszabtak.)

A vendéglátó üzletekkel kapcsolatos korlátozásokat akkor lehet fokozatosan enyhíteni, ha elegendő oltóanyag érkezik az országba, amellyel a magyarok széleskörű beoltását végre lehet hajtani – mondta Kiss Róbert alezredes. Amint lehetséges, az operatív törzs haladéktalanul jelzi majd a kormánynak, hogy lehet enyhíteni; a vendéglátósok türelmét és együttműködését kéri az operatív törzs. A cél az, hogy a további hullámokat elkerüljük, az emberek életét megvédjük – mondta.

Müller Cecília (Fotó: Youtube/M1)

Müller Cecília (Fotó: Youtube/M1)

A vírus mutálódását is figyelik Müller Cecíliáék

Az országos tisztifőorvos a reggel közzétett friss statisztikákat ismertette – ahogy írtuk, 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést; elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 024 főre emelkedett.

Müller Cecília kedvezőnek nevezte az adatok alakulását. A fertőzöttek számának csökkenését 4-5 héttel követi az elhunytak számának csökkenése – a mostani folyamatokat korábban előrejelezte az operatív törzs. A környező országokhoz képest is kedvezőnek tartja az adatokat – a harmadik hullám és a mutáns vírusok okoznak gondot máshol, ezeket a magyar hatóságok is folyamatosan figyelemmel követik.

Hozzászólások lezárva.