Újraindul, aztán szinte mindjárt le is áll megint a kecskeméti Mercedes-gyár – Napi.hu

Az egy hónapos karbantartás befejezésével vasárnap újraindul a kecskeméti Mercedes-gyár, de egy Japánban gyártott alkatrész hiánya miatt szerdán újra leáll a termelés – értesült a baon.hu.

Fotó: Napi.hu

December 18-án leállt a gyártás a kecskeméti Mercedes-gyárban, ahol a szokásos karbantartási munkálatok mellett átépítéseket is végeztek, így január 17-ig tervezték a termelési szünetet. A baon.hu információi szerint, amit a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megerősített – szerdán újabb leállás következik egy Japánban gyártott alkatrész hiánya miatt.

A hiányzó alkatrész szállításával kapcsolatban világszerte nehézségek tapasztalhatók, de a beszállítóinkkal szoros együttműködésben dolgozva folyamatosan figyelik és elemzik a helyzetet – írták a portálnak.

Jelenleg még korai lenne előrejelzésekbe bocsátkozni a konkrét távlati hatásokról – áll a cég válaszában. A gyár január 17-én, azaz vasárnap az éjjeli műszakkal a terveknek megfelelően megkezdi a termelést, majd az említett beszállítói nehézségek miatt mintegy másfél hétig, január 20. (szerda este) és január 30. között szünetelni fog a gyártás.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.