Újra nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában

A brit autógyártók és -kereskedők szövetségének jelentése szerint augusztusban éves szinten 3,3 százalékkal több autót gyártottak, mint júliusban. A szövetség a korábbi visszaesést részben arra vezette vissza, hogy az eredetileg március 28-ára tervezett brexit miatt a gyártók ideiglenesen leállították a termelést néhány naptól akár négy hétre és ezután a gyártás csak fokozatosan indult újra.

A termelés ideiglenes leállítása miatt áprilisban Nagy-Britanniában 44,5 százalékkal zuhant az autógyártás.

Bővült az export és az import is

Idén augusztusban 92 158 autó készült Nagy-Britanniában. Az exportra szánt autók gyártása 0,6 százalékkal, 73 433-ra nőtt, a belső piacra készült autók száma pedig 15,2 százalékkal, 18 725-re bővült.

Az idei első nyolc hónapban összesen 866 ezer 918 autó készült Nagy-Britanniában, ami 17 százalékkal kevesebb a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

Mélyponton volt tavaly az autógyártás

A brit szakmai szövetség kimutatása szerint tavaly ötéves mélypontra, 1,52 millióra csökkent a Nagy-Britanniában gyártott autók száma, ami 9,1 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. Legutóbb 2013-ban állítottak elő ennél kevesebb személyautót a brit autógyárak.

Az autógyártás adja a brit feldolgozóipar 9 százalékát, az exportnak pedig a 14 százalékát. A brit autógyártó ágazatban dolgozók száma megközelíti a 168 ezret.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.