Újra nekifutott a falnak az OTP és ismét sikerült áttörnie azt

OTP

Az elmúlt hónapok folyamán az OTP a 11 800 és 12 800 forint által határolt sávban oldalazott, a sáv tetejét jelentő 12 800 forintos szintnek bár többször is nekifutott az OTP, áttörnie azonban sokáig nem sikerült azt. A fordulatra egészen a múlt hét utolsó napjáig kellett várni, az OTP bár felfelé tört ki a sávból, az árfolyam ezután ismét lefordult. A hét elején látott esés után az OTP újra emelkedéssel próbálkozott meg, majd a pénteki kereskedésben sikerült ismét a 12 800 forintos szint felett zárnia az OTP-nek. Amennyiben sikerül felette maradnia, a következő fontos ellenállási szint a 13 250 forintos közelében húzódik. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az első támaszt a 12 400 forint közelében található szint jelenti majd az OTP számára.

Mol

A Mol augusztus végén a csökkenő csatorna alsó trendvonala közelébe esett és az árfolyam a 2 820 forintos támasz alá is beszúrt. Ezután a Mol ismét emelkedni kezdett, azonban a lélektani 3 000 forintos szint felett nem tudott tartósan megkapaszkodni az árfolyam és a részvény ismét lefordult. A Mol a 2 940 forintos szint közelében jár, amelyet letörve a részvény a továbbra is irányadó csökkenő csatorna alsóbb régiói, és a 2 825 forintos szint felé vehetné az irányt a későbbiekben.

Richter

Bár a trend rövid távon lefelé mutat a Richter számára, a részvény egyre magasabb mélypontokat hagyva a grafikonon az 5 000 forintos szintet is áttörte. Azonban egyelőre úgy tűnik, hogy a csökkenő csatorna 5 065 forintnál található, felső trendvonala közelében elakadt az emelkedés, és a Richter pénteken ismét az 5 000 forintos szintet tesztelte vissza. Ha sikerülne a felfelé kitörnie a csatornából, a Richter technikai képe pozitívabbá válna és az árfolyam az 5 200 forintos vehetné célba. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az 5 000 forintos szintet letörve a 4 800 forintos szint jelentheti a következő megállót a Richter számára.

Magyar Telekom

A szeptember 13-i nagy emelkedés után átmeneti megingás következett, majd a Magyar Telekom ismét emelkedéssel próbálkozott meg. Amennyiben az erősödés folytatódik, a következő megállót a 442 forintos szint jelentheti, amelyet leküzdve az osztalékszelvény vágása után hagyott rés teljes visszatöltésével próbálkozhat meg a Magyar Telekom. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a 416 forint közelében található, rövid távú emelkedő trendvonalra fókuszálnak majd a piaci szereplők.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.