Újfajta navigáció jön a Google Térképbe, érdemes lesz kipróbálni – hvg.hu

A Google összeházasította a mobilos térképet és a Street View-t, hogy még egyértelműbb legyen, hol mit kellene látnunk az utunk során.

Új frissítést készített a Google a Térképek alkalmazásához – szúrta ki a 9to5Google. A cég azoknak igyekszik megkönnyíteni az életét – és a tájékozódását –, akik közlekedés közben használják az appot.

Az újdonság lényege, hogy a felhasználók mostantól kiválaszthatják azt is, hogy csak a kijelző felén nézik a térképet. Ilyenkor a képernyő alsó felére kerül a szokásos megjelenítés, felülre pedig a Google Street View, amely azt mutatja, hogy az adott ponton, ahol vagyunk, mit kellene látnunk.

A megoldás működik álló és fekvő helyzetben is, és bármikor visszaválthatunk a klasszikus térkép nézetre, ha épp azt találjuk jobbnak – vagy zavarnak bennünket a Street View képei.

©

Az újdonság a beszámoló szerint a Google Térképek 10.59.1-es verziójával érkezik meg az androidos eszközökre, de a Google egyelőre nem közölt róla semmit. A funkció így nem is érhető el mindenki számára.

A keresőcég egyébként már készített egy olyan funkciót, amely hasonló módon segíti a tájékozódást. Ott a kamera képe és a kiterjesztett valóság segítségével tudunk még könnyebben tájékozódni egy számunkra ismeretlen városban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.