Újabb százmilliók a kormánytól – most ez a 3 vidéki vállalat kapott támogatást

Összesen 2,1 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Három vidéken működő magyar vállalat összesen 2,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, amelyekhez a kormánytól 690 millió forint támogatásban részesülnek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképesség-növelő program csütörtöki szerződésátadó rendezvényén, Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a három cég 820 munkahelyet véd meg.

A Nagyhegyesi Takarmány Kft. beruházásaként Nagyhegyesen mintegy 900 millió forintból 1800 négyzetméteres új csarnok épül, új eszközöket, gépeket szereznek be, így az állateledel-gyártási kapacitásukat is tovább növelik.

A szaloncukorgyártásban piacvezető szerepet betöltő Dolcetta Kft. békéscsabai gyárában 1100 négyzetméteres új gyártó- és raktárcsarnok jön létre 725 millió forintos beruházással.

A MAM-Hungária Kft. Vas megyei gyárában, Vaskeresztesen a cumisüveg-gyártósort modernizálják és a termékvizsgálati laboratóriumot bővítik a 476 millió forintos beruházással.

Ez ma már a második kör, hogy beruházások támogatását jelentette be Szijjártó Péter. Csütörtök délelőtt elhangzott: a GE 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti a budapesti és szegedi digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központjait, amihez a kormány 675 millió forint támogatást biztosít. Részletek >>>

Hozzászólások lezárva.