Újabb pénzeső: 110 milliárdot mozgatott meg a kormány a versenyképesség-növelés érdekében

Kis híján 110 milliárd forintos átrendezésről döntött a kormány a szerda esti Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatási (VNT) előirányzat keretösszegének megemeléséről jelent meg újabb kormányhatározat a legfrissebb Magyar Közlönyben. A kormány a Központi Maradványelszámolási Alapból csoportosított át 109,5 milliárd forintot erre a célra.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Az átcsoportosítást nem indokolta a kormány. Lapunk tavaly novemberben megírta, hogy 2020. szeptember elsején megnyitott egy pénzcsapot a kormány, hogy aztán negyed óra alatt villámgyorsan el is zárja – a  VNT-2020-1 azonosítószámú, a  versenyképesség-növelő támogatásról szóló pályázati felhívásra szánt 18,4 milliárd forintos keretösszeget ennyi idő alatt kötötték le a jelentkező cégek.

A közép- és nagyvállalatok számára meghirdetett versenyképesség-növelő támogatási programra a koronavírus-járvány idején jelentős volt a kereslet, a közel 18,5 milliárd forintos keretösszeget még ez alatt a rendkívül rövid idő alatt is túljegyezték a cégek, a szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyben olvasható határozat ezért úgy rendelkezik: a szeptember 1-jén, határidőn belül beérkezett túligénylések teljesítése céljából megemlik a keretet 2,5 milliárd forinttal.

Hozzászólások lezárva.