Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán

Csütörtök délelőtt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hagyományos évnyitó rendezvényén szólalt fel Orbán Viktor miniszterelnök, ahol egy új, mikrovállalkozásoknak szóló hitelkonstrukció beindítása mellett azt is bejelentette, hogy

még februárban újabb nemzeti konzultációt tart a kormány a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésének módjáról, ezúttal online.

Orbán ezt egy sporthasonlattal vezette fel, amely a 2019-ben indult és most lezárult gazdaságvédelmi akciótervre reflektált. Úgy fogalmazott: az volt a védekezés, és az újraindítás lesz a támadás. Az első ütem az első negyedév, a második a tavasztól nyár elejéig tartó időszak, a harmadik pedig júliustól október végéig húzódó.

A védekezést a kormányfő szerint azért lehetett lezárni, mert már van vakcina Magyarországon. Ez nyitotta meg az új gazdasági korszakot.

Orbán új hitelkonstrukciót jelentett be a mikrovállalkozásoknak

A koronavírus minden előrejelzés szerint súlyos recesszióba rántotta a magyar gazdaságot – erről, még jövő időben, először az MKIK hagyományos évnyitóján beszélt 2020 márciusában a miniszterelnök. Szűk egy évvel később – még az éves növekedési adatok publikálása előtt – ezúttal online beszéltek a kilátásokról a hazai gazdasági élet vezető személyiségei: Orbán Viktor miniszterelnök mellett Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a kamara elnöke.

Hozzászólások lezárva.