Újabb nagy megbízást húzott be a Jászai-féle 4ig, most az MNB-től

Több mint 3,6 milliárd forint  értékben két, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett közbeszerzést is megnyert Jászai Gellért cége, a 4ig Nyrt: egyet konzorciumban, egyet pedig önállóan – derül ki a cégnek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett keddi közleményeiből.

A nagyobb összegű, mintegy 2,6 milliárd+áfás megbízás az MNB Budapalota informatikai infrasturktúrájának kialakítására szól, és a 4iG mellett konzorciumban a T-Systems Magyarország Zrt. és az Officium Szolgáltató Kft. végzi majd. Az európai uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzési eljárást követően január 18-án már meg is kötötték a szerződéseket. A cégek a Budapalotában olyan informatikai infrastruktúrát alaktínak ki, amely biztosítja a feltételeket az adott helyszínen dolgozóknak a munkavégzéshez, valamint az épületben kialakítandó számítógépterem működőképességét, és ezen hardver és szoftver elemeinek rendszertámogatását és követését – olvasható a közleményben.

A Postapalotában is dolgozni fognak

A Budapalotát, vagyis a Széll Kálmán téri volt Postapalotát 2018-ban vette meg a jegybank, amelynek pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözött az épületbe. 

A másik MNB-s közbeszerzés keretében az úgynevezett „KLIR”-t valósítja meg egyedüli nyertesként a 4iG, összesen mintegy 1 milliárd forint+áfáért. Az uniós közbeszerzési eljárás célja a teljes magyarországi készpénzforgalom hátterét biztosító logisztikai rendszer és a rendszer részét képező adatlekérdező modul (együttesen: KLIR) megvalósítása, illetve az elkészült rendszer üzemeltetési támogatása 5 éven keresztül.

Legutóbb egy bírság kapcsán szerepelt egy hírben a jegybank és a 4ig: az MNB többmilliós bírságot szabott ki a cégre Jászai meghiúsult óriás üzlete miatt. Az MNB kötvényprogramjában is indultak volna, de végül nem vontak be tőkét. 

Borítókép: Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT 

Hozzászólások lezárva.