Újabb nagy lépés a bitcoinnak, csúcsra rántották az árfolyamot – Portfolio

A Bitcoin árfolyama csütörtökön történelmi csúcsra ugrott, miután a BNY Mellon bejelentette, hogy a vállalaton belül egy új egységet hozott létre, hogy segítse az ügyfeleket a digitális eszközök tartásában és transzferálásában.

A BNY Mellon új egysége várhatóan még az idén elindul – közölte a bank.

Hogy miért emelkedett ekkorát a bitcoin árfolyama a hírre, azt talán Roman Regelman, a BNY Mellon egyik igazgatója foglalta össze egy rövid és velős mondatban:

A digitális eszközök a mainstream részévé válnak

Ez itt a kulcsmondat, ezért óriási szó a bitcoin és más kriptodevizák számára a bank bejelentése. Miután a hagyományos pénzügyi cégek éveken keresztül kerülgették a bitcoint, a kriptodeviza úgy néz ki, hogy idén ténylegesen az elfogadás új szintjére lép.

A hét elején a Tesla jelentette be, hogy 1,5 milliárd dollárért vett bitcoint, és hamarosan elfogadja a kriptodevizát, mint fizetőeszközt az autóiért. Múlt hónapban a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője tette elérhetővé a bitcoint két alapja számára, és szerdán a Mastercard is közölte, hogy a tervezi bizonyos kriptodevizák felvételét a fizetési rendszerébe.

A BNY Mellon bejelentését követően közel 7 százalékot emelkedett a bitcoin árfolyama, amivel új történelmi csúcsra került tegnap, majd ma napon belül újabb csúcsot is láttunk 48 985,8 dollárnál, bár az emelkedést azóta visszaadta az árfolyam.

(Reuters)

Címlapkép: Dan Kitwood/Getty Images

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.