Újabb miniszteri biztosra ébredt Magyarország

Egy, a korábban is az Igazságügyi Minisztérium kötelékében tevékenykedő biztos új feladatot kap.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

A családjogi szabályozás és joggyakorlat összehangolására február 11-től, a kinevezés visszavonásáig, de legfeljebb két évre dr. Wopera Zsuzsannát miniszteri biztossá nevezem ki – áll a szerda éjszaka megjelent Hivatalos Értesítőben feltűnt, Varga Judit igazságügyi miniszter által jegyzett utasításban.

A miniszteri biztos titkárság nélkül végzi majd munkáját, feladatai közt szerepel:

  • az Igazságügyi Minisztérium feladat- és hatáskörébe tartozó családjogi tárgyú eljárásokat szabályozó jogszabálytervezetek és vezetői döntések előkészítésének és végrehajtásának összehangolása,
  • a családjogi tárgyú polgári peres, polgári nemperes és hatósági eljárások hatályosulási tapasztalatainak figyelemmel kísérése, és továbbfejlesztési javaslatok tétele,
  • valamint a kapcsolattartás a családjogi joggyakorlat továbbfejlesztésének elősegítése érdekében az érintett szakmai szervezetekkel, és a javaslattétel képzési programokra is.

Wopera Zsuzsanna egyáltalán nem ismeretlen név a minisztériumban, hiszen 2019. július 15. óta „az  új eljárási kódexek hatályosulásának nyomon követéséért, az  azzal összefüggő feladatok irányításáért és összehangolásáért” felelős miniszteri biztos volt – új kinevezése ezt váltja.

Hozzászólások lezárva.