Újabb mérföldkőhöz érkezik a Mercedes a zöld energia hasznosításában

A Mercedes-Benz tovább bővíti zöld energia portfólióját az Enovos és a norvég Statkraft segítségével. Az energiaszolgáltató és -előállító vállalatoktól 2022-től kezdve vásárol a márka olyan elektromos áramot, amely kizárólag megújuló forrásból érkezik.

A széndioxid-kibocsátás nélkül előállított energia napelemek, valamint szél- és vízerőművek segítségével jön létre, jórészt Németország területén. Ezek között megtalálható egy hatvan focipályányi méretű napelem park Ingolstadt mellett, valamint a környező régió több mint kétszáz szélturbinája. Csupán az ezek által előállított energia elegendő 65 ezer háztartás ellátásához.

Zöld energiával pótolják a felhasznált áramot

Az új együttműködés különlegessége, hogy a fogyasztás jellegét folyamatosan figyelő rendszer a felhasznált áramot negyedórás alapon képes pótolni zöld energiával, ami jelentős előrelépés a szokásos éves elszámolású megállapodásokhoz képest.

„A Mercedes-Benz teljes gyártása karbonsemleges lesz 2022-től a saját gyárakban, sőt, az ezek számára vásárolt energia már a jövő évtől kizárólag megújuló forrásokból fog érkezni – vagyis világszerte száz százalékban zöld energia felhasználásával fogunk működni. A mostani németországi portfólióbővítés ehhez nagymértékben hozzájárul” – mondta Jörg Burzer, a Mercedes-Benz AG termelésért és ellátási láncért felelős igazgatósági tagja.

Karbonsemleges gyártás

Németországban mindez a Daimler gyáregységeire is érvényes, vagyis a buszok, teherautók és haszongépjárművek előállítása is karbonsemlegesen fog történni – beleértve a vállalatok adminisztrációs egységeit.

A Mercedes-Benz az Ambition 2039 terv keretében fenntartható, integrált üzleti stratégiát szeretne kialakítani, amely a teljes értékteremtési lánc szintjén alakítja át a vállalatot, a beszállítói hálózattól kezdve a fejlesztéseken és a termelésen át a járművek energiafelhasználásáig. A 2039-ig megvalósítandó cél a teljesen hálózatba kötött, karbonsemleges járműkínálat – 11 évvel megelőzve az EU által előírt határidőt. A vállalat jelenlegi várakozásai szerint 2030-ra az értékesített személyautóinak több mint ötven százaléka teljesen elektromos vagy konnektoros hibrid modellekből áll majd.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.