Új világ jön: tudatosan kell felkészülnie a cégeknek az újranyitásra

Mentális irányváltásra lesz szüksége a vállalkozásoknak a szakember szerint.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Új világ jön a koronavírus után, a nyitásra tudatosan és határozottan kell felkészülni vállalati és makrogazdasági szinten is – mondta a Magyar Nemzetnek a Kavosz Zrt. vezérigazgatója.

Krisán László szerint a vállalkozásoknak mentális irányváltásra van szükségük, kiszámítható és tervezett üzletpolitika mellett, makrogazdasági szinten pedig az országra szabott egyedi gazdaságpolitikával alapozható meg a poszt-Covid-korszak sikeressége.

uzletember_iras

A lapnak adott interjúban Krisán László kifejtette, hogy a járvány hatására óriási változások kezdődtek a világban: a globalizáció problémáit kidomborította a vírus terjedése, várhatóan sok multinacionális vállalat hozza haza távol-keleti termelőegységeit, és a lokalizáció lesz az új irány, ami Magyarországnak komoly lehetőség lehet. Hozzátette, hogy mind nemzeti, mind vállalati szinten felértékelődött az önfenntartás képessége, erősödik a pénzügyi és az energiafüggetlenségre, a nemzeti önellátásra, azaz a szuverenitásra való igény.

Elkerülhetetlennek nevezte az elhalasztott beruházások megvalósítását, de mint mondta, “nem a korábbi klisészerű újrakezdéssel, hanem komoly dimenzióváltással, ahol a vállalkozások megértik és alkalmazni kezdik a digitalizációt, az automatizációt, a K+F-et és a modernizációt, azaz a digitális transzformációt mint új elemeket, és megkezdik a tudatos munkaerőképzést”.

Az mára teljesen egyértelmű, hogy felértékelődött a tudás, az innováció, a megújulás képessége, tehát azok az országok és vállalatok, amelyek most a tudásalapú tevékenységekbe invesztálnak, a jelenleg is zajló átalakulás nyertesei lehetnek – fogalmazott a Kavosz vezérigazgatója.

Hozzászólások lezárva.