Új üzletágat indít az OTT-ONE

Az együttműködés keretében az OTT-ONE a konzorciumi tagokkal közösen az egyre nagyobb problémát jelentő, az  ipari infrastruktúrákat, valamint fokozott védelmet igénylő létesítményeket érintő biztonságtechnikai kihívásokra kínál majd innovatív megoldásokat.

A streaming, blockchain, e-learning, e-sport és AI-képfelismerés területe mellett elinduló új üzletág kiszolgálásában egy közel 30 fős dedikált, speciális szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező csapat vesz részt. Az új üzletág termékeivel kiegészíti a társaság biztonságtechnikai termékek fejlesztésével és kereskedelmével foglalkozó üzletágát, illetve piacát tekintve is szorosan illeszkedik ahhoz – jelezték a közleményben.

Májer Bálint, a vállalat elnök-vezérigazgatója kifejtette: a háromoldalú együttműködés olyan új perspektívákat nyit meg az OTT-ONE előtt, amelyek indokolttá teszik egy új üzletág elindítását. Az új tevékenységi kört hazai és nemzetközi szinten egyaránt szeretnék megszilárdítani.

A hazai tulajdonban lévő részvénytársaság fő tevékenységi körei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, az e-learning, a blockchain rendszerek, az e-sport és az Ipar 4.0 megoldások köré csoportosulnak. A társaság 2015-ben, az üzleti stratégia átalakításával párhuzamosan változtatta korábbi nevét (HybridBox, Fuso) OTT-One-ra.

Az OTT-ONE a 2017. évi 1,152 milliárd forint után tavaly 1,701 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye a 2017. évi 111,1 millió forintról tavaly 215,5 millió forintra emelkedett.

A vállalat 2010 óta a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kibocsátója, 18 forint névértékű részvényeivel május óta a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A részvények záróára kedden 275,50 forint volt, nem változott az előző záróárhoz képest. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 293,50 forint, a legalacsonyabb 183 forint volt.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.