Új üzemben készülnek a Škoda prototípusai

Johannes Neft, a Škoda technikai fejlesztéséért felelős vezetőségének januárban kinevezett tagja kiemelte, hogy a fejlesztésekben fontos szerepet játszanak a tesztautók, hiszen ezek segítségével tudják végrehajtani a szükséges módosításokat egy-egy modellen a sorozatgyártás előtt. Neft szerint a cél, hogy évente 120 prototípust és 300 tesztautót gyártsanak az üzemben, egy helyszínen, maximális hatékonysággal és a legmodernebb technológiák segítségével.

Az új egységben nemcsak az egyes elemeket vizsgálják az autókon, hanem egészben a járműveket is. Egyes klasszikus tesztek ma is létfontosságúak az autók fejlesztése során, valamint az elektronika térnyerésével az ilyen irányú tesztelés is nagy szerepet kap.

David Vaněk, a Škoda új gyárának igazgatója ismertette a létesítmény méreteit: 14 ezer négyzetméteren fogják a járműveket gyártani, emellett lesz egy 168 férőhelyes open-office irodai részleg és 13 tárgyaló is. A gyárban egy nagy alkatrészraktár is helyet kap, valamit egy rakodó a teherautók számára. Vaněk is kiemelte, hogy a háromemeletes üzemben a legmodernebb technológiai megoldásokat alkalmazzák.

A Škoda közleményében kitér arra is, hogy a prototípusok és tesztautók gyártásának összevonásával évente 1800 liter üzemanyagot takarítanak meg, ami durván öt tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.