Új technológiát fejlesztett a Nissan karosszériaelemek gyártására

A karosszériaelemeket a gyártók hagyományosan egy speciálisan megformált elemmel készítik, melyre rápréselik a fém lemezeket. Az elemek megtervezése és kivitelezése azonban költséges és csak akkor kifizetődő, ha nagy mennyiségben van szükség a legyártott alkatrészekre. Emiatt az olcsó alkatrészek kis mennyiségű előállítása nem éri meg a vállalatok számára.

Sablonok helyett robotok

A Nissan új technológiája megoldhatja ezt a problémát. A gyártó teljesen megszünteti a sablonok és sajtológépek használatát – a karosszéria gyártásának egyik legdrágább és legidőigényesebb lépését. Ahogy arról már korábban az autopro.hu beszámolt, a  költséges szerszámok és sajtolóberendezések helyett a Nissannál már robotok láthatják el az egyes gyártási folyamatokat. A folyamat során két robot dolgozik a fém lemez két oldalán. A gépek mozgása összhangban van, a gyémánt végű szerszámokkal pedig nagy pontossággal és részletességgel formálják a fém elemeket.

Az elemekről készült 3D felvételek segítségével a robotok lemásolják a beolvasott részeket. Így akár egy hét alatt elkészülhet az adott darab– a korábbi egy éves várakozási időhöz képest. A karosszériaelemeken kívül alkatrészek gyártására is alkalmas a technológia.

Előtérbe kerülnek az évek óta nem gyártott modellek

Keigo Oyamada, a Nissan járműelemeket gyártó osztályának helyettes vezetője elmondta, hogy a vállalat célja egy olyan megoldás fejlesztése volt, melynek segítségével akár évtizedek óta nem gyártott modellekhez is könnyedén gyárthatnak karosszéria elemeket.

A vállalat egyelőre azt tervezi, hogy olyan modellek elemeit készíti el, melyeket évek óta nem gyártanak az üzemekben. Emellett a jövőben egyedi alkatrészek tervezését és kivitelezését is vállalná a márka – írja az Automotive Purchasing and Supply Chain.

Nyitókép: global.nissannews.com

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.