Új ipari park alapkövét tették le Kaposváron

Az önkormányzat 356 millió forintot költ az ipari tevékenységhez szükséges infrastruktúrára az egykori katonai bázis területén. Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere (Fidesz-KDNP)hozzátette, a néhai kaposvári polgármesterről, Németh Istvánról elnevezett helyi városfejlesztési program mintegy 190 milliárd forintos keretéből finanszírozott beruházás részeként közműveket, utakat, járdákat építenek és biztosítják a közvilágítást is.

BM Heros

A városban egy másik, 35 hektáros ipari park is létesül állami fejlesztés keretében, a kivitelezés a végéhez közeledik – tette hozzá a politikus. Jelezte, ott működik majd az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártóközpontja és regionális szervize.

A 100 munkahelyet létrehozó Heros-projekttel párhuzamosan félmilliárd forintból oktatási és képzőközpontot hoznak létre, és a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem összefogásával beindul a műszaki szakemberképzés a városban.

Az új ipari parkokra Kaposvár meglévő két ipari parkjának telítettsége miatt van szükség.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője arról szólt, hogy Magyarország 150-200 milliárd forintból Európa legnagyobb ipari parki beruházás-sorozatába kezd, hogy a vállalkozások legkomolyabb igényeit is ki tudja elégíteni.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.