Új gyárat alapít Kínában a Hyundai

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a Hyundai, hogy a kínai Guangzhou városában új gyárat alapít. A tervek szerint 2022 második felére készül el a beruházás, az üzem pedig évente 6500 hidrogén üzemanyagcella-rendszer előállítására lesz képes a vállalat közleménye szerint.

Ez az üzem lesz az első Dél-Koreán kívüli üzemanyagcella-gyára a vállalatnak, amely az új létesítményével hozzájárulhat a hidrogénes hajtás gyorsan növekvő népszerűségének további emelkedésére Kínában. A gyárban évi 6500 rendszert állítanak elő, de a kereslet növekedéséhez igazítva a kapacitás is növelhető lesz.

A gyárban ugyanolyan üzemanyagcellákat készítenek, mint amiket a Hyundai Nexo SUV-ban is használnak.

Egyre népszerűbb technológia

Kínában egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a hidrogén üzemanyagcella előállítására. A Hyundai mellett német, japán és brit nagyvállalatok is foglalkoznak ezzel a területtel az országban. A kínai állam tervei szerint 2035-re egymillió hidrogén üzemanyagcellás jármű közlekedhet Kínában.

A Hyundai számára is fontos területről van szó, egy 2018-ban ismertetett terv szerint 2030-ra piacvezető lenne a vállalat a hidrogénalapú üzemanyagok gyártásában. A 2013-ban bemutatott ix35-ös modellel a Hyundai nevéhez fűződik az első sorozatgyártásra kerülő hidrogén üzemanyagcellás autó piacra dobása is.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.