Új év, új ellenőrzések – így indítják 2021-et a NAV revizorai

Az év első napjaiban sem tétlenkednek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Frissült az Adótraffipax, amelyből ismét kiderül, mely megyékben hol számíthatnak ellenőrzésre a vállalkozások.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

(Fotó: Pixabay)

(Fotó: Pixabay)

Bács-Kiskun megye

A NAV oldalán található összesítés szerint itt egész januárban ellenőrzik az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat. Ahogy az adóhatóság közölte: az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

Január 11-től, azaz hétfőtől egészen a hét végig ellenőriznek. Kedden Pécsett, a Rácvárosi úton található üzleteket, szerdán Vajszlón, a Széchenyi utcai boltokat, Csütörtökön pedig Pécsett, a Diana téri piacon árusítókat ellenőrzik. A NAV összefoglalója megjegyzi, a megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Hajdú-Biharban 

A megyében január 13-án a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések – jegyzi meg az adóhatóság összefoglalója.

Hevesben

Egész januárban a megyei vendéglátóhelyeknél, éttermeknél, gyorséttermeknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Nógrádban

Január 11. és 15. között az alábbi településeken terveznek ellenőrizni:

  • január 11. Rétsági járás,
  • január 12. Szécsényi, Balassagyarmati járás,
  • január 13. Salgótarjáni járás,
  • január 14. Pásztói járás,
  • január 15. Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Hozzászólások lezárva.