Új elnököt neveztek ki a Schaeffler Csoport Futóműrendszerek élére

Molnár Viktor június 1-től tölti be Schaeffler Csoport Futóműrendszerek elnöki pozícióját.

Molnár Viktor június 1-től tölti be Schaeffler Csoport Futóműrendszerek elnöki pozícióját. | Fotó: Schaeffler

A menetfunkciók automatizálása nagyobb igényeket támaszt az új futómű-megoldásokkal szemben. A magas szintű gyártási szakértelemnek köszönhetően a Schaeffler széles választékot kínál az innovatív futómű-megoldásokhoz, a komponensektől kezdve a teljes mechatronikus rendszerekig. Az intelligens mechatronikus hátsótengely-kormányrendszer (iRWS) területén két kiemelkedő rendelést is kaptak már, mely arról tanúskodik, hogy a Schaeffler meghatározó szerepet játszik az innovatív futómű-megoldások területén.

A magyar származású Molnár Viktor korábban a Robert Bosch GmbH-nál dolgozott, vezetői pozíciót töltött be Magyarországon, Kínában és Németországban. 20 éves munkaviszonya alatt legutóbb a Body Electronics üzletágért volt felelős. Felügyelte az összetett, szoftverintenzív vezérlőegységek, például a futóművezérlők és átjárók (gateways) globális szintű fejlesztését és marketingjét. További felelősségi körei közé tartoztak a nagy teljesítményű szoftverek – a meghajtások és a karosszéria területén (jármű-szoftverek a karosszériához és futáshoz). Molnár Viktor gépészmérnöki tanulmányokat folytatott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

„Örülünk, hogy Molnár Viktor személyében egy igazi elektronikai és a mechatronikai szakértőt szereztünk meg” – mondja Matthias Zink. „Kiemelkedő speciális ismereteivel és sokéves tapasztalatával kiváló képesítéssel rendelkezik ahhoz, hogy a Futóműrendszerek részleget a jövőben sikerre vigye. A Schaeffler komoly növekedési potenciált lát ezen a területen, mely ugyanolyan fontos, mint az e-mobilitás.”

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.