Új autóval gazdagodik az „ágaskodó ló” istálló, bemutatjuk a Ferrari Romát

Az aukciókon az 1960-as évekből származó Ferrari GT-k nagy népszerűségnek örvendenek, a múlthoz való visszakanyarodás tehát kézenfekvő. A Ferrari Roma az idei ötödik modellje a márkának, a hírek szerint jövőre lassít a gyártó.

A Ferrari reményei szerint a hosszú utakra tervezett, kényelmes GT modellek a mostani 32%-os eladási részesedés helyett 2020-ra akár a 40%-ot is elérhetik.

Mennyi az annyi?

Az új Roma egy 2+ kupé, ami azt jelenti, hogy van két kicsi hátsó ülése is. Nagyjából csupán 200 ezer euróba (66,96 millió forintba) kerül, és 2020 nyarán kerül az autószalonokba – közölte Enrico Galliera, a vállalat marketing- és kereskedelmi igazgatója. Ezzel a Roma a vállalat legolcsóbb autója lesz.

A kocsiban egy 620 lóerős, 3,855 literes, nyolchengeres motor található. A Ferrari szerint a dizájn a „gondtalan, élvezetes életet szimbolizálja, ami Rómára jellemző volt az 1950-60-as években”. Falvio Manzoni főmérnök elmondása szerint a Roma oldalán nem lesz Ferrari jel, mivel a lehető legegyszerűbbé akarták tenni az autó külsejét.

Impozáns tervek a jövőre nézve

Az idei év újdonságai közé tartozik a 812 GTS, melyet szeptemberben mutattak be, illetve az F90 Stradale, amely a Ferrari első sorozatgyártású hibrid autója. 

Louis Camilleri vezérigazgató múlt héten azt mondta, hogy a hibrid SF90 Stradale nagy érdeklődésnek örvend a nagy hangú motorokhoz szokott ügyfelek kezdeti szkepticizmusa ellenére is. A vállalat tavaly közölte, azt szeretné, hogy 2022-re az eladott autóinak 60%-a hibrid legyen.

Ígért továbbá több különleges kiadású hibridet és SUV-t is; a Purosangue, mely 2022 végére várható, megduplázhatja a bevételeket. Terveznek tisztán elektromos autót is piacra dobni, de ez nem valószínű, hogy 2023 előtt megtörténik.

Nem versenyeznek a Porschével

A Ferrari azt tervezi, több új autót dob piacra a következő években; ez 2019-2022 között 15 modellt jelent. – 2020 a konszolidáció éve lesz számunkra, biztosak akarunk lenni benne, hogy ügyfeleink megértették minden idei modellünk piaci pozicionálását – mondta Galliera.

John Elkann elnök azt is elmondta, hogy az eladott autók száma tavaly nem érte el a 10 ezret, és hogy nem akarja német riválisát, a Porschét üldözni, amely évente több mint 250 ezer sportautót és SUV-t ad el évente.

Azért, hogy még inkább tőkét kovácsoljon a nevéből, a Ferrari új ruházati és kiegészítő kollekciókat, szórakoztató- és luxustermékeket valamint szolgáltatásokat tervez ügyfelei számára.

Nyitókép: Ferrari

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.