Új autómegosztó óriás jön létre, átnevezik a legújabb magyar szolgáltatót is

A Drivenow szolgáltatása november 19-től Bécsben Sharenow néven lesz elérhető.

A névváltás mögött egy világméretű piaci összeolvadás áll: a Car2go és a Drivenow autómegosztó vállalatok egyesülésével a világ legnagyobb car-sharing szolgáltatója jön létre. Európa többi városa, ahol elérhető a szolgáltatás, így Budapest is sorra csatlakozik az új rendszerhez. Az új vállalat tervei szerint 2020 első negyedévében a felhasználók már mindenhol új néven találkozhatnak a közel 20 000 autót számláló flottával.

A Drivenow árpilis végén kezdte meg működését a magyar fővárosban, ezzel Budapest 12 európai nagyvároshoz, köztük Bécshez is csatlakozott.

A szolgáltatás egyik legnagyobb előnye az, hogy egyetlen regisztrációval mind a 12 európai városban használhatók az autók.

Ez azért fontos, mert az autómegosztó vállalkozás szerint világszinten jelentős igény mutatkozik a felhasználók részéről a nemzetközi átjárhatóságra. Az éve elején a Daimler tulajdonában lévő Car2go és a BMW által tulajdonolt Drivenow ezután Sharenow néven egyesül. Bécsben az új rendszert már holnaptól, november 19-től igénybe vehetik a felhasználók.

A Drivenow budapesti főhadiszállásán nem tudtak választ adni a Forbes megkeresésére, hogy pontosan mikor nevezik át az itthoni vállalatot, de a cég tájékoztatása szerint valamikor a jövő év elején, az első negyedévben történhet meg a névcsere.

A váltás miatt a budapesti felhasználók ezért egy ideig, a jövő év elején várható hazai átállásig, nem fogják tudni saját regisztrációjukkal igénybe venni Bécsben a szolgáltató autóit, az átállás után viszont a világ legnagyobb autómegosztó-szolgáltatója jön létre, autóflottájából közel 20 000 autót bérelhetnek Európa 26 városában.

A vállalat szolgáltatásai olyan nagyvárosokban is elérhetőek, mint Párizs, Amszterdam vagy Madrid.

Hozzászólások lezárva.