Új autógyártó érkezik Magyarországra

A svájci Fox Automotive és a Phoenix Gold létrehozta magyarországi cégét, a Fox Automotive Hungaryt, melynek vezetésével Philipp Ekkehardot, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. korábbi pénzügyi igazgatóját bízták meg. 

Ipar 4.0 gyár jön létre

A komáromi, magas szinten robotizált, modern gyártósorokkal felszerelt gyáregység éves kapacitása a tervek szerint 2020 elején eléri már a 12 ezer darabot, mellyel az európai piacot szolgálja majd ki a vállalat, számolt be a Yahoo Finance. A komáromi székhely nemcsak összeszerelő üzem lesz, hanem kutatás-fejlesztési tevékenységet is itt folytat majd a Fox Automotive. A vállalat vezetősége jelenleg is autóipari beszállítókkal és pénzügyi csoportokkal egyeztet lehetséges együttműködésről Dél-Koreában, Indiában, Németországban, Magyarországon és a Közel-Keleten.

MIA 1.0

A MIA első generációs elektromos autóit 2011-2014 között még a francia Mia Electric cég kezdte el gyártani, azonban likviditási problémák miatt a gyártás leállítására kényszerült. A Fox Automotive 2016-ban vette át a vállalat irányítását a francia államtól.

Frissítés: az Autopro.hu telefonon kereste meg a komáromi önkormányzatot, azonban a beruházással kapcsolatosan semmilyen további információval nem szolgáltak. 

Nyitókép: fox-automotive.com

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.