Túl akarják jegyezni a SpaceX-et, 60-90 milliárd dollár közt lehet majd a cégérték

Elon Musk űrkutatási vállalatának történetében ez lehet a valaha volt legnagyobb finanszírozási forduló. A tranzakciót február végén zárhatják le – írta a Business Insider csütörtökön, három forrásukra hivatkozva.

Februárban zárja a tárgyalásokat Elon Musk cége, a SpaceX az eddigi legnagyobb finanszírozási körről. A Business Insider három forrásra hivatkozva is azt állította, hogy a privát részvénykibocsátás a cég értékelését 60 milliárd dollárig repítheti. A források ugyanakkor azt mondták, hogy a megállapodásról még bőven tárgyalnak, még nem tudni, hány részvényt bocsát ki a vállalat, így az is lehet, hogy végül a 92 milliárd dollárt súrolja a cég értéke – ami a duplája az augusztusi becslésnek.

A lap szerint a SpaceX árfolyama 325 és 350 dollár között mozoghat majd. Mindegyik forrás alátámasztotta, hogy túl akarják jegyezni a kibocsátást, azaz a befektetők több részvényt tennének zsebre, mint amennyi a SpaceX kibocsátana.

Már az előző befektetési kört és túljegyezték. Augusztusban 1,9 milliárd dollárnyi tőkét raktak a befektetők a cégbe, 46 milliárd dollárra tornázva fel a cégértéket. Akkor a SpaceX végül belement, hogy az előzetes mennyiségnél több részvényt bocsátanak ki. Most azonban Musk cége nem nyilatkozott, megteszik-e.

Hozzászólások lezárva.