Több mint ötmilliárd forintból bővítettek Debrecenben

Az amerikai cég 18 évvel ezelőtt vitt termelést a hajdú-bihari megyeszékhelyre, majd technológiát korszerűsített, most pedig informatikai, kutatás- és technológia-fejlesztési részleget adtak át.

Már 18 éve Magyarországon

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere elmondta: az NI 18 évvel ezelőtti letelepedésével a gazdaságfejlesztés területén új korszak kezdődött, és a cég sikertörténete igazolta, hogy Debrecen képes kiszolgálni a legmagasabb technológiai és tudásigényű vállalatokat. A polgármester méltatta az NI helyi mentorprogramját, amelynek keretében az elmúlt 10 évben a városban és a régióban 145 intézmény több mint hatezer diákja került kapcsolatba a vállalattal.

Alex Davern, az NI csoport vezérigazgatója méltatta az NI debreceni sikeres működését megemlítve, hogy 18 évvel ezelőtt Debrecen távol-keleti helyszínekkel versenyzett a texasi székhelyű cég első, Amerikán kívüli gyárának megépítéséért.

Környezettudatos irodaépület 

A most átadott hatezer négyzetméteres irodaépület környezeti terhelése minimális, energiafelhasználása és fenntartása a legszigorúbb amerikai környezetvédelmi szabványoknak is megfelel. Az új épület átadása alkalmából stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Ábrahám László, az NI Hungary ügyvezetője és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

A nyilvános cégadatok szerint az NI Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly 650 millió dollár (183 milliárd forint) volt a 2017. évi mintegy 600 millió dollár (172 milliárd forint) után.

A hazai elektronikai ipar folyamatosan fejlődik

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az átadón kifejtette, a magyar elektronikai ipar tavaly 11 százalékos növekedést ért el, ami 5100 milliárd forint termelési értéket jelent, az idén januártól szeptemberig terjedő időszakában további 10 százalékos a növekedés, 4100 milliárd forint termelési értékkel. A 145 ezer embert foglalkoztató magyar elektronikai ipar 93,4 százalékos exportrátával dolgozik.

Kifejtette továbbá, hogy Debrecen az átgondolt stratégiai építkezés eredményeként ma már az első számú beruházási célpont Magyarországon.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.