Tíz év után informatikai rendszer készül a tao-költések követésére

Tíz éve vezették be a sport taót, mégis csak most készül informatikai rendszer a költések nyilvántartására – derül ki a G7.hu cikkéből. Pedig nem kis összegről van szó: 2011-től, amikor bevezették a társaságiadó-támogatások új rendszerét, tavaly májusig összesen 790,3 milliárd forintot kaptak a sportszövetségek és egyesületek a cégek társasági adójából.

A lap annak kapcsán ír, hogy múlt héten eredményt hirdettek a „Látvány-csapatsport Támogatási Felület” fejlesztésére kiírt közbeszerzésen. Ezzel egy olyan egységes informatikai rendszert rendelt meg a tao-támogatásokat felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amely a kiírás szerint „lefedi valamennyi érintett szervezet látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos feladatait”. A támogatást kérők a jövőben itt intézhetik az igénylést, ezen keresztül tarthatnak kapcsolatot a szövetségekkel, illetve a minisztériummal, de a keletkező dokumentumokat is a rendszerből lehet majd letölteni.

Lényegében tehát a most megrendelt felület lesz az évi nagyjából százmilliárd forint közpénzt felemésztő tao-rendszer adminisztrációs háttere a kormánynál.

A mostani közbeszerzés egyértelműen arra utal a G7 szerint, és korábbi bírósági eljárások is azt bizonyítják, hogy az elmúlt tíz évben úgy ment el ez a legalább 800 milliárd forint közpénz, hogy az ezt felügyelő minisztériumnál nem volt erről átlátható, kereshető adatbázis.

Hozzászólások lezárva.