Szomorú jövőkép: rengeteg falu ürülhet ki ebben a megyében

Huszonegyedik alkalommal adták át az Év Főépítésze díjat és a Főépítészi Életmű díjat, 2020-ban Fábián Éva okleveles építészmérnököt tüntették ki. A HelloVidéknek adott interjújában beszélt többek között arról, mi lesz a Somogy megyei aprófalvak sorsa.

Huszonegyedik alkalommal adták át novemberben az Év Főépítésze díjat és a Főépítészi Életmű díjat – utóbbit a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult, kiváló főépítész kapja. 2020-ban Fábián Éva okleveles építészmérnököt tüntették ki vele, aki korábban volt Somogy megye főépítésze, Kaposvár főépítésze és állami főépítész is.

A HelloVidéknek adott interjújában beszélt többek között arról, mi lesz a Somogy megyei aprófalvak sorsa, miért lenne fontos az épített örökségünk védelme, megőrzése, és hogy az újabb és újabb építési beruházásokat miként lehetne harmonizálni a természeti környezet megóvásával.

Az interjút itt tudod elolvasni!

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

<!–

–>


Hozzászólások lezárva.