Szijjártó Péter átadott egy szolgáltatóközpontot

Debrecen az átgondolt stratégiai építkezés eredményeként ma már az első számú beruházási célpont nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az elektronikai National Instruments debreceni szolgáltató központja új épületének átadásán.

A miniszter elmondta: az NI Hungary mintegy 5,5 milliárd forint értékű beruházásához, amellyel 216 új munkahelyet teremtettek, a kormány 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújtott.

A közel 18 éves hazai történettel rendelkező NI előbb termelést vitt a hajdú-bihari megyeszékhelyre, majd technológiát korszerűsített, most pedig informatikai, kutatás- és technológia-fejlesztési részleget adnak át.

A külgazdasági miniszter ismertetése szerint Magyarországon 1700 amerikai vállalat 105 ezer, többségében magyar embert foglalkoztat. A nyilvános cégadatok szerint az NI Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly 650 millió dollár (183 milliárd forint) volt a 2017. évi mintegy 600 millió dollár (172 milliárd forint) után.

Hozzászólások lezárva.