Szenzációs február: szuperolcsó lakáshitelekkel csábítanak ezek a bankok

Érdemes mielőbb regisztrálni a Hitelezés 2020 konferenciára!

Mi is megnéztük, hogy egy 10 millió forintos hitelösszeg mellett melyek ma az egyes bankok legjobb lakáshitel-ajánlatai. Ezúttal 15 éves futamidővel és 300 ezer forint nettó jövedelem bankszámlára érkezésével számoltunk minden esetben, de a Pénzcentrum kalkulátorán természetesen más paraméterek is beállíthatók. A bankokat mi a visszafizetendő összeg alapján állítottuk sorrendbe.

Az éven belüli törlesztőrészlet-változás miatt ma már szinte senki sem vesz fel rövid kamatperiódusú lakáshitelt, de azért érdemes egy pillantást vetni ezekre az ajánlatokra is. 3 hónapos kamatperiódus mellett az Oberbank és a Gránit Bank nyújtja a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel ezt a lakáshitelt.

A 6 hónapos kamatperiódus az előzőhöz képest nem nyújt érdemben kisebb kockázatot, ennek ellenére jóval magasabb itt már a kamatok. A legalacsonyabb visszafizetendő összeget a Budapest Banknál és az Erste Banknál lehet elérni, kamatban viszont a Takarékbank a nyerő, csakúgy, mint januárban.

Az egyéves, vagyis 12 hónapos kamatperiódus mellett viszont a CIB Bank áll minden szempontból az első helyen, majd a K&H Bank következik.

Ha valaki törlesztési biztonságra vágyik, nagy valószínűséggel a legalább 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek közül válogat. Ezek körében az Oberbank áll az első helyen, a nagybankok közül pedig az Erste Bank és a K&H Bank.

10 éves kamatperiódus mellett a Magnet Bank és az Erste Bank lakáshitelének a visszafizetendő összege a legalacsonyabb.

A végig fix kamatozású lakáshitelek, vagyis jelen esetben a 15 éves kamatperiódusú termékek közül a Raiffeisené végzett az első helyen, de az UniCredité is 5% alatti THM-mel és 14 millió forint alatti 15 év alatt visszafizetendő összeggel csábít.

Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Hitelezés 2020

Érdemes mielőbb regisztrálni a Hitelezés 2020 konferenciára!

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.