Sorozatgyártásra kerülhet az elektromos Renault 5

A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo január 14-én mutatta be a konszern „Renalution” stratégiáját. A bejelentést megelőzően olyan információk szivárogtak ki, amik szerint a Renault egyes ikonikus modelljeit is visszahozhatja megújult formában és elektromos hajtással. Az egyik említett modell a 70-es évek eleje és a 90-es évek közepe között gyártott R5 kisautó volt, amit tényleg újraéleszt a gyártó.

A másik újraéledő modell a Renault 4 lehet, ám még inkább átalakult verzióban, egy elektromos SUV formájában térhet vissza a kisautó, leghamarabb 2025-től.

Költségtakarékos megoldás

Ahogyan arról az autopro.hu a „Renalution” stratégia ismertetésekor is beszámolt, a Renault Csoport modelljeinek nyolcvan százaléka a konszern három platformjainak egyikére épül majd. Nem lesz kivétel ez alól a Renault 5 megújult változata sem, ami az új CMF-B elektromos platformot kapja meg – akárcsak a tervezett új Renault 4 is.

A CMF-B platform műszaki adottságai egyelőre nem ismertek, ugyanis a Renault két elektromos kisautója, a népszerű Zoe és a Twingo nem erre épültek, hanem önálló megoldást kaptak. Az viszont biztos, hogy a Zoe a jövőben is marad a Renault kínálatában, ugyanis nemcsak a gyártó szintjén, hanem globálisan is az egyik legnépszerűbb elektromos autóról van szó – írja az electrive.com.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.