Sokan akarnak kisebb, de erős androidos telefont – úgy tűnik, az Asus meghallotta a kérést – hvg.hu

Jó lóra tett az Asus a ZenFone sorozattal egy olyan világban, ami telítve van különféle okostelefonokkal. Talán ezért is gondolhatja úgy a vállalat, érdemes megpróbálkozni egy minimodellel, amely a mai androidos világban a fehér hollónál is ritkább.

Az Asus ZenFone 7 sorozatának sikerült kiemelkednie egy gyakorlatilag telített piacon, elsősorban különleges, motorizált flip kamerarendszerével. (A sorozat legerősebb modelljét mi is közelebbről megnéztük.)

Hogy továbbra is ragaszkodik-e, avagy sem, ehhez a kameramegoldáshoz az Asus egy újabb modellnél, azt nem tudni, viszont arról hallani, hogy az idén piacra dobhat egy kisebb méretű prémium okostelefont, a Zenfone Minit. A hírt először megosztó DigiTimes nem részletezte a méretet, azonban minden valószínűség szerint kisebbnek kell lennie a 6,4”-es kijelzőjű Zenfone 6-nál. Többen is úgy vélik, hogy a kijelző mérete 6” és 5,5” közé esik majd, ami ideális méret lehet egy kompakt telefonhoz.

A kisebb kijelző mellett a ZenFone Mini csúcstelefonnak megfelelő specifikációkkal érkezhet. Vélhetően Snapdragon 888 lapkakészlet kerül bele (vagy ha a gyártó nem akarja túl magasan tartani az árat, akkor Snapdragon 870), csúcskamerákkal és legalább 30 W-os gyorstöltési lehetőséggel. Az akkumulátor kapacitása valamivel kisebb lehet az elődnél.

©

Egyelőre nem tudni, hogy az Asus mikor jelenti be következő generációs ZenFone sorozatát. A tavalyi ZenFone 7 és annak Pro verziója augusztus végén indult, három hónappal később, mint elődjük, a ZenFone 6. A késleltetett kiadás hátterében a koronavírus-járvány okozta alkatrészhiány állhat. Az elemzők ennek ellenére arra számítanak, hogy a mini-Zenfone még az év első felében megjelenik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.