Soha nem látott extra adóval sújtaná Joe Biden az amerikai szupergazdagokat

Akár 61 százalékos adókulcsot is a nyakába akasztana az amerikai szupergazdag családoknak Joe Biden. Az amerikai elnök ugyanis megemelné a legnagyobb örökségekre vonatkozó terheket – írja a Telex.hu a CNBC tudósítása alapján.

Joe Biden tervei szerint megdupláznák a tőkenyereségre eső legmagasabb adókulcsot, és összevonnák a vagyonátruházási illetékkel, illetve eltörölnének egy adókedvezményt, a létrejövő kombinált adókulcs az elmúlt száz év legmagasabbja, 61 százalék lenne.

Nem tudni, hogy a terveket jóváhagyja-e a kongresszus, a demokraták között is vannak ellenzői a felvázolt változtatásoknak. Az ilyen jellegű, nagymértékű adóemeléseknél mindig kérdéses, hogy az érintettek adóoptimalizálás címszóval nem találnak-e kiskapukat, adótanácsadó cégek már most jelezték ügyfeleiknek, hogy még a szigorítások bevezetése előtt érdemes lehet átruházniuk a vagyontárgyakat, akár ajándékozás útján.

Az amerikai elnök azért növelné az állam bevételeit a főként a gazdagokat és a vállalatokat érintő adóemelésekkel, mert a jóléti intézkedéseihez, a szociális hálót kiszélesítő terveihez pluszforrásokra van szükség.

Előfizetési csomagajánlataink:

Hozzászólások lezárva.