Soha nem költöttek még ennyit lottózásra a magyarok

Tízszázalékos növekedéssel várhatóan 530 milliárd forint feletti árbevételt ér el az idén a Szerencsejáték Zrt., az adózott eredménye pedig átlépheti a 25 milliárdot – mondta Czepek Gábor, a társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak.

A gazdasági napilap hétfői számában megjelent interjúban a vezérigazgató úgy fogalmazott, az idei minden bizonnyal a rekordok éve lesz a nemzeti lottótársaságnál.

A szerencsejáték-árbevétel már most megközelíti a tavalyi teljes évest.

Ezzel együtt a szerencsejátékot terhelő speciális adók mértéke is feljebb kúszik, az előző évi 64 milliárd után 68 milliárd forint megfizetése várható a tulajdonos részére – mondta a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Az interjúban a vezérigazgató elmondta azt is, hogy a Szerencsejáték Zrt. árbevétele alapján a 18. legnagyobb magyarországi vállalkozás, a legnagyobb hazai adófizetők egyike. A tiszta játékbevétel – amely az árbevétel és a játékosoknak kifizetett nyeremények különbözete – közel kétharmadát adók, díjak, járulékok, illetve osztalék formájában a vállalat közcélok finanszírozására befizeti a tulajdonos magyar államnak. A közösségi kiadásokhoz adott hozzájárulás így az idén várhatóan eléri a 110 milliárd forintot. 

A lottózóknak ugyanakkor azt is érdemes tudniuk, hogy a nála maradó pénzből a Szerencsejáték Zrt. előszeretettel hirdet a kormánysajtóban százmilliókért. 

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.