softPOS kártya terminál kisvállalkozásoknak

Nem kell külön fizikai terminál, elegendő egyetlen mobiltelefon ahhoz, hogy a futároknál, szerelőknél, fodrászoknál, taxisoknál vagy bármely más kisvállalkozónál bárhol, bármikor készpénzmentesen lehessen kifizetni a számlát.

Az Erste Bank mostantól biztosítja a kisvállalkozói ügyfeleinek a Global Payments Europe softPOS terminálját, amely a hagyományos terminál megoldásnál több mint 80 százalékkal olcsóbban biztosítja a kártyaelfogadást: nincs előfizetési, regisztrációs vagy éppen készülékbérleti díj sem.

Egyetlen szerződés megkötése után, akár 2-3 napon belül, külön készülék megvásárlása nélkül válhatnak kártyaelfogadóvá az Erste Bank kisvállalkozó ügyfelei ezzel az új szolgáltatással.

Az NFC-képes androidos mobiltelefonok alkalmassá tehetők arra, hogy Mastercard- vagy Visa-kártyák fizetését elfogadják. „Azt már sokan megszokták, hogy a kártyát a mobilba lehet költöztetni és így a telefonnal is lehet fizetni a boltban. Most már viszont a telefon maga is lehet elfogadó terminál, ahol a vásárlók egyetlen érintéssel fizethetnek” – emelte ki Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozásokkal foglalkozó területének vezetője.

Eddig a kártyaelfogadáshoz a legegyszerűbb esetben is szükség volt egy különálló készülék megvásárlására vagy bérlésére. Ez nem csak plusz költséget jelentett a vállalkozónak, de egyéb terheket is: a külön készüléknek külön hely kell, hogy vinni és óvni lehessen, figyelni kell a feltöltésére, arra, hogy ki legyen kapcsolva, ha nem használják – majd amikor szükség van rá, be kell kapcsolni, és várni, hogy a hálózattal összehangolódjon.

Az Erste Bank softPOS szolgáltatásánál nincs csatlakozási vagy regisztrációs díj, a szolgáltatásnak pedig jelenleg nincs előfizetési díja sem, így a kártyaelfogadás biztosítása a vállalkozónak semmibe sem kerül, csak a forgalom után kell jutalékot fizetni. (A kereskedői kártyaforgalmi jutalékok is a piac élmezőnyébe tartoznak, illetve megegyeznek a fizikai terminálok esetében megszokott jutalékokkal).

A szolgáltatással egyelőre csak a PIN kód megadását nem igénylő – jellemzően 15 ezer forint alatti – érintéses fizetések érhetőek el, ám júliustól már a nagyobb összegek is kifizethetőek lesznek a GPE softPOS segítségével.

Hozzászólások lezárva.