Sikertelen volt a DAX kísérlete a 14 ezer pontos szint áttörésére

● Enyhe pluszban az európai piacok
● A DAX a 14.000 pontos szintet tesztelte, de nem tudta áttörni
● Az S&P javította a Daimlerre vonatkozó hosszútávú várakozását

Erős pluszban indult a mai kereskedési nap, aminek köszönhetően a DAX tesztelte a 14 ezer pont körüli területet, de az indexek hamar visszahúzódtak és a nyereségek nagy része elolvadt, ezáltal már csak apró pluszokat láthatunk a tegnapi záróárakhoz képest.

Az Európai Központi Bank ma tartja kamatdöntő ülését, a kamatdöntést 13:45-kor teszik közzé, míg Christine Lagarde EKB-elnök 14:30-kor kezdi majd sajtótájékoztatóját. A piacok nem várnak komolyabb lépést a jegybanktól.

A DAX (DE30) tegnap áttörte a lefelé tartó trendvonalát, azt sugallva, hogy az index talán arra készül, hogy visszatérjen történelmi csúcsa közelébe a 14.100 pontos területen. A német tőzsdemutató megugrott a mai kereskedés kezdetén és tesztelte a 14.000 pontnál lévő ellenállást, de a bikák lendülete kifulladt és a DAX (DE30) visszatért a 13.940 pontos támaszhoz.

Forrás: xStation5

Az index most a 13.940 és 13.960 pont közötti szűk sávban ragadhat mindaddig, amíg nem érkezik egy olyan hír, ami nagyobb mozgást vált ki. Az EKB kamatdöntése és Lagarde sajtótájékoztatója hozhat némi plusz volatilitást.

Vállalati hírek

Az S&P hitelminősítő negatívról stabilra javította a Daimlerre (DAI.DE) vonatkozó hosszútávú besorolásának kilátását. A minősítést ezzel megerősítették a BBB+ szinten. A hitelminősítő dicsérte az autógyártó konzervatív pénzügyi politikáját és közölte, hogy hasznára válnak majd a költséghatékonyságot növelő lépések és a stabilizálódó kereslet.

Az Airbus (AIR.DE) és a Thales (HO.FR) 1,47 milliárd euró értékű szerződést nyertek el az Európai Bizottságtól új műholdak leszállítására a Galileo helymeghatározó rendszerhez. A két társaság a teljes összeg 50-50%-át nyerte el, a szerződéseket január végéig aláírják, a műholdakat pedig 2024 végéig tervezik felbocsátani.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.