Segítene az autógyártóknak a tajvani chipgyártó

Világszerte egyre több autógyártót érint az egyes félvezető komponensek egyre súlyosbodó hiánya, amit több tényező, így a számítógépek iránti kereslet megnövekedése, az autógyártás váratlanul gyors felfutása, a Huawei és kínai chipgyártók ellen bevezetett amerikai szankciók illetve egy japán chipgyárban még tavaly ősszel keletkezett tűz idézett elő.

A tajvani gazdasági minisztériumot tavaly az USA és az EU, idén pedig már Japán, valamint Németország is arra kérte, hogy vegye fel a kapcsolatot az ország félvezetőgyártóival, és segítsen a chiptermelés növelésében.

A kérésre reagálva a TSMC, a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója jelezte, hogy ha sikerül optimalizálás útján növelniük a rendelkezésre álló kapacitásukat, akkor készek együtt dolgozni a kormánnyal, hogy a kapacitásnövekményt elsődlegesen az autógyártók igényeinek kielégítésére fordítsák.

Be vannak táblázva

A gazdasági minisztérium a Reuters megkeresésére közölte, hogy a TSMC jelenleg teljes kapacitás-kihasználtsággal termel. 2020 második negyedévében az autógyártók törölték a megrendeléseik egy jelentős részét, így a vállalat más iparágak kiszolgálására állt át, és mikor az év második felében az autókba épített chipek iránti kereslet megugrott, a kapacitások már le voltak kötve.

A minisztérium részéről egyúttal elárulták, hogy a már korábban beérkezett megrendelések miatt nem sok mindent tudnak tenni.

Az autóipari kereslet bezuhanását jól szemlélteti, hogy tavaly a TSMC eladásainak mindössze három százaléka kötődött autógyártáshoz, míg az okostelefonokhoz fejlesztett chipek 48 százalékot, a nagy teljesítményű chipek pedig 33 százalékot tettek ki.

Már itthon is érezteti hatásait a chiphiány

A chiphiány által érintet gyártók között szerepel már a Volkswagen Csoport, a Ford, a Subaru, a Toyota, a Nissan, a Stellantis és a Daimler is. A vállalatok csökkentik termelésüket, esetenként teljesen le is állítják azt egyes egységeikben. Magyarországon a Mercedes-Benz kecskeméti telephelyén rendeltek el leállást, még az előző héten.

A piaci helyzet stabilizálódásának idejét még csak találgatják. Egyes előrejelzések szerint az év közepe táján állhat vissza a rend, de Fitch Solutions gazdasági tanácsadó vállalat szerint akár 2023-ig is eltarthatnak a zavarok.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.